Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Apoquel 16mg rágótabletta

0 Ft
Menny.:db

Kutyák allergiás bőrgyulladásához kapcsolódó viszketés kezelésére.

Kutyák atópiás bőrgyulladás okozta klinikai tüneteinek kezelésére.

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 8546231524
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Nem értékelt

Leírás

Allergiás bőrgyulladással összefüggő viszketés oklacitinibbel történő kezelésekor vizsgálni és kezelni kell a mögöttes okokat is (pl.: bolhaallergiás bőrgyulladás, kontakt bőrgyulladás, takarmányallergia). Ezen kívül az allergiás és atópiás bőrgyulladásos eseteknél ajánlatos kivizsgálni és kezelni az egyéb komplikáló tényezőket, úgymint a bakteriális, gombás vagy parazitás fertőzöttséget is (pl.: bolhásság és rühösség).

A bizonyos klinikopatológiás paraméterekre gyakorolt esetleges hatás fényében (lásd: 4.6 szakasz) hosszú távú kezelés esetén javasolt a teljes vérkép monitorozása és a szérum biokémiai eredmények időszakos vizsgálata.

A tabletták ízesítettek. A véletlen lenyelés elkerülése érdekében a tabletták biztonságos helyen, állatoktól elzárva tartandók.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

Használat után kezet kell mosni.

Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

A készítmény lenyelve ártalmas lehet a gyermekekre. A véletlen lenyelés elkerülése érdekében a buborékcsomagolásból már kivett tablettá(ka)t azonnal be kell adni a kutyának.

A kezeléssel összefüggő kliniko-patológiás elváltozások a szérum koleszterol átlagszintjének emelkedésére és a fehérvérsejtek átlagszámának csökkenésére korlátozódtak, azonban minden középérték a laboratóriumi referenciatartományon belül maradt. Az oklacitinibbel kezelt kutyáknál megfigyelt fehérvérsejt-szám átlagának csökkenése nem volt progresszív és a limfociták kivételével az összes fehérvérsejt-számra (neutrofil, eozinofil és monocita) kihatott. Ezen kliniko-patológiás elváltozások egyike sem bizonyult klinikailag jelentősnek.

Számos kutyánál papillómák kifejlődését jegyezték fel egy laboratóriumi vizsgálatban. A spontán jelentésekben nagyon ritkán anémia és limfóma szerepelt.

A fertőzésre való érzékenységről és a neoplasztikus háttérről lásd a 4.5 szakaszt.

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején, illetve tenyésztésre szánt kanoknál, ezért alkalmazása vemhesség és laktáció alatt, illetve tenyésztésre szánt kutyáknál nem javasolt.

4.8 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

A klinikai kipróbálások során nem tapasztaltak gyógyszerkölcsönhatást az oklacitinib és más állatgyógyászati készítmények, például endo- és ektoparazitikumok vagy antimikrobiális szerek és gyulladáscsökkentők együttes alkalmazása során.

Az oklacitinib hatását a módosított élővírus tartalmú vakcinákra, kutya parvovírus (CPV), kutya szopornyica vírus (CDV), kutya parainfluenza (CPI) és inaktivált veszettség vírus (RV) tartalmú vakcinákra 16 hetes oltatlan kölykökön vizsgálták. Megfelelő (szerológiai) immunválaszt tapasztaltak CDV és CPV vakcinával oltott és 84 napon át napi kétszeri 1,8 mg/ttkg oklacitinibbel kezelt kölyköknél. A vizsgálat eredményei azonban a CPI és RV vakcinával oltott és oklacitinibbel kezelt kölykökben gyengébb szerológiai választ mutattak az oklacitinibbel nem kezelt kontrollokhoz képest. Az oklacitinibes kezelés (a megfelelő adagolás mellett) vakcinázott állatokra gyakorolt hatásának klinikai szerepe még nem tisztázott.

4.9 Adagolás és alkalmazási mód Szájon át történő alkalmazásra. Adagolás és kezelési ajánlás:

Az ajánlott kezdőadag: 0,4–0,6 mg oklacitinib/testtömeg-kg, szájon át, naponta kétszer, legfeljebb 14 napig.

Fenntartó kezelés során ugyanezt az adagot (0,4–0,6 mg oklacitinib/testtömeg-kg) kell adni naponta csak egyszer. A hosszútávú fenntartó kezelés szükségességét egyéni előny-kockázat értékelés alapján kell meghatározni.

Az Apoquel tabletták szétrághatók, ízletesek és a kutyák többsége szívesen fogyasztja.

A tabletták eleséggel vagy anélkül is beadhatók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.