Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Bravecto plus spot on macska 2,8-6,25 kg

0 Ft
Menny.:db

Macskák kullancs- és bolhafertőzöttségének gyógykezelésére, biztosítva az azonnal kialakuló és 12 hétig folyamatosan tartó bolhaölő (Ctenocephalides felis) és kullancsölő (Ixodes ricinus) hatást.

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 854796612342222
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Nem értékelt

Leírás

 JAVALLAT(OK)

Kullancsokkal, bolhákkal, fülrühatkákkal, gyomor-bélrendszeri fonálférgekkel vagy szívféreggel keverten fertőzött vagy ilyen fertőzések kockázatának kitett macskák számára. Az állatgyógyászati készítmény kizárólag akkor javasolt, ha egyidejű kezelés szükséges kullancsok, bolhák és egy vagy több egyéb célparazita ellen.

Macskák kullancs- és bolhafertőzöttségének gyógykezelésére, biztosítva az azonnal kialakuló és 12 hétig folyamatosan tartó bolhaölő (Ctenocephalides felis) és kullancsölő (Ixodes ricinus) hatást. 

A bolháknak és a kullancsoknak a gazdaállaton meg kell tapadniuk és el kell kezdeniük táplálkozni annak érdekében, hogy a hatóanyaggal érintkezésbe kerüljenek.

A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (flea allergy dermatitis, FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként. Fülrühösség kezelésére (Otodectes cynotis). Gyomor-bélrendszeri orsóféreggel (L4 stádiumú lárvák, nem ivarérett férgek és ivarérett Toxocara cati) és kampósféreggel (L4 stádiumú lárvák, nem ivarérett férgek és ivarérett Ancylostoma tubaeforme) való fertőzöttség gyógykezelésére. 12 hetes időközökkel történő ismételt alkalmazása esetén a készítmény folyamatosan megelőzi a Dirofilaria immitis okozta szívférgességet.

 Kezelési program

A fülrühösség (Otodectes cynotis) fertőzés egyidejű gyógykezelése céljából egy adag készítményt kell alkalmazni. A kezelés után 28 nappal újabb állatorvosi vizsgálatot (például otoszkópiát) kell végezni az esetleges újrafertőződés miatti további kezelés szükségességének eldöntése céljából. A további gyógykezelés formáját (egy vagy több hatóanyagot tartalmazó készítmény) a kezelő állatorvosnak kell meghatároznia. .

A T. cati és az A. tubaeforme gyomor-bélrendszeri fonálféreg-fertőzések elleni egyidejű gyógykezelés céljából a készítmény egy adagját kell alkalmazni. A gyógykezelés szükségességének és a kezelés ismétlési gyakoriságának összhangban kell lennie a kezelő állatorvos tanácsával, valamint figyelembe kell venni a helyi járványtani viszonyokat. Ahol szükséges, a macskák 12 hetes időközökkel újra kezelhetők.

A szívférgességre endémiás területen élő macskák, vagy azok a macskák, amelyek ilyen helyen jártak, kifejlett szívférgekkel fertőzöttek lehetnek. Ezért a Bravecto Plus alkalmazása előtt a 12. szakaszban leírt tanácsokat figyelembe véve kell a kifejlett D. immitis jelenléte esetén a fertőzés megelőzését elvégezni. A kezelés időpontjában a készítmény azok ellen a D. immitis (L3 és L4) lárvák ellen hatékony, amelyek a macskát a megelőző 30 napban fertőzték meg. A készítmény 60 napig hatékony az újonnan bekerülő D. immitis (L3) lárvák ellen. Ebből következően a szívférgesség elleni folyamatos védelem érdekében a macskákat 12 hetes időközökkel újra kell kezelni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.