Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Fypryst Combo spot-on kutya 10-20kg 1X

1.600 Ft
Menny.:db

Fypryst Combo 10-20kg közötti testtömegű kutyusok számára kifejlesztett állatgyógyászati termék, mely hatékonyan pusztítja el a bolhákat, kullancsokat és a bolhapetéket is. 

Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének kezelésére szolgáló rácsepegtető oldat.

A Fypryst hatóanyaga (fipronil) hatékonyan pusztítja el a kutyákon található bolhákat és kullancsokat, valamint megakadályozza a szőrtetvesség lárváinak fejlődését is. Az alkalmazás után a hatóanyagok elterjednek a kutyák bőrében és hosszú távú védelmet nyújtanak, így csökkentve az újabb parazita fertőzések kockázatát.

A Fypryst rácsepegtető oldat használata egyszerű. Először is, fontos, hogy az adagolás során kövesse az állatorvosi utasításokat és a termék csomagolásán található adagolási útmutatót.

Cikkszám: 85476662
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Nem értékelt

Leírás

Hatóanyag:
Fipronil 134mg,
S-metoprén  120,60 mg

Segédanyagok:
Butil-hidroxianizol (E320) 0,27 mg,
Butil-hidroxitoluol (E321) 0,13 mg

Ellenjavallatok:

 • A készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kölykök esetében.
 • Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon.
 • Csak kutyák számára használható, és nem alkalmazható más állatfajtákon vagy emberre.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: el kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.

Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága):

 • Lenyalás esetén rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt.
 • A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül az alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszerte jelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás után.
 • Kivételesen megfigyeltek nyálzást, reverzibilis neurológiai tüneteket (hiperesztéziát, levertséget, ideges tüneteket), hányást vagy légzési problémákat a használat után.
 • Túladagolása kerülendő.

Alkalmazási útmutató:

 • Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból.
 • Tartsuk az egyadagos pipettát függőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot.
 • Fordítsuk meg a kupakot, és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról.
 • Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.

Kizárólag külsőleges alkalmazásra. 

Két kezelés között 4 hétnek el kell telnie.

Az oldat használata után nem javasolt a fürdetés legalább 2 napig és a heti többszöri fürdetés befolyásolhatja a készítmény hatékonyságát. 

Egy-egy kullancs megtelepedhet a kutyuson és emiatt nem zárható ki az kullancsok által terjesztett betegségek átvitele.

Súlyos bolhafertőzöttség esetén ügyelni kell a fekhely és a lakás (szőnyegek, berendezési tárgyak) bolhátlanítására is. Gyakori porszívózással és megfelelő rovarirtóval megakadályozható a kutya visszafertőződése.

Ügyelni kell arra, hogy az oldatot a kutyus ne tudja lenyalni magáról illetve más kutyus se tudja lenyalni róla. Nyálkahártya, szem és bőrirritációt okozhat, ezért kerülni kell hogy szembe és/vagy szájba jusson.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.