Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Fypryst spot-on kutya 2-10kg 1X

1.995 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

A bolhák és a kullancsok veszélyes paraziták, amelyek betegségeket terjesztenek. A kullancsok által terjesztett betegségek - például a borreliózis, az ehrlichiózis és a babeziózis – kezelése általában hosszadalmas, gyakran maradandó károsodást okoznak és akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

A bolhák elpusztítása is fontos, nem csak azért, mert viszketést okoznak, hanem mert humán-egészségügyi szempontból is jelentős betegségeket terjesztenek.

A rácsepegtető oldat formájában kapható termékek a külső paraziták elleni védekezés modern képviselői, használatuk egyszerű.

 A fipronil egy állatgyógyászati hatóanyag, amelyet bőrre csepegtethető oldat formájában egy helyre kell felvinni: az állat nyakára, ahonnan a hatóanyag a testfelület minden részére eljut. A fipronil a bőr lipid-tartalmú alkotóelemeiben és a szőrtüszőkben halmozódik fel, ahonnan folyamatosan szabadul fel és oszlik el a bőrön illetve a szőrzeten. Ez tartós, egyenletes parazita-ellenes hatást biztosít. A fipronilt már évek óta forgalmazzák világszerte, hatását számos tanulmány támasztja alá.

A hatékony bolha és kullancs elleni védekezéshez kérje állatorvosa segítségét!

Cikkszám: 254158
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Nem értékelt

Leírás

Alkalmazási mód:

Külsőleges alkalmazás a bőrre.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE:

1 cseppentő pipetta (0,67 ml) tartalma:

  • Hatóanyag: Fipronil: 67 mg
  • Segéd- és vivőanyagok:  Butil-hidroxianizol (E320): 0,134 mg Butil-hidroxitoluol (E321): 0,067 mg
JAVALLATOK:
  • Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
  • Kutyák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és gyógykezelésére.
  • A készítmény bolhásodás ellen két hónapig, kullancsok ellen legfeljebb 4 hétig hatásos a környezeti kontamináció mértékétől függően.
  • A bolhákat az infesztációt követő 24 órán belül elöli.

A kutya tulajdonosok ma már sok kiváló termék közül válogathat a bolha, kullancs vagy egyéb külső élősködők elleni védekezéshez. A rácsepegtető oldat azaz a SpotOn a külső paraziták elleni védekezés egyik legmodernebb formája, és renkívül népszerű, mivel egyszerűen alkalmazhatóak. Egy helyre a kutya nyakára kell cseppenteni és cserébe hosszantartó védelmet biztosítanak a parazitákkal szemben.

A Fypryst hatóanyagát, a fipronilt már 15 éve forgalmazzák világszerte és a klinikailag legjobban ellenőrzött, legbiztonságosabb hatóanyagok egyike. A fipronil egyike azon ritka hatóanyagoknak, amelyek kutyákon is alkalmazhatóak rácsepegtető oldat formában.

Az egy helyre történő felvitelt követően hatásmechanizmusa révén a hatóanyag az állat testének egész felületére eljut. A fipronil a bőr lipid-tartalmú alkotóelemeiben és a szőrtüszőkben halmozódik fel, ahonnan folyamatosan szabadul fel és a bőrre illetve a szőrzetre jutva tartós, egyenletes hatást biztosít. A fipronil hatékonyan pusztítja el a kullancsokat (általában még a betegségek átvitele előtt) és a bolhákat, ezáltal csökkentve kártételüket az állatok és közvetetten az emberek egészségére.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.