Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Kék Lukács kenőcs 30g

0 Ft
Staphylococcus pseudintermedius okozta különböző fokú bőrgyulladások, másodlagos sebfertőzések helyi kezelésére kutyákban.

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 000003
Nem értékelt

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS 

Kék Lukács kenőcs kutyák részére A.U.V. 1.

A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja Lukács és Társa Bt. 8722 Nemesdéd, Fő út 40. A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. 8900 Zalaegerszeg, Kamilla utca

3. 2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE Kék Lukács kenőcs kutyák részére A.U.V. Azitromicin, mikonazol, szulfametoxazol

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

1 g kenőcs tartalmaz: Hatóanyagok: Azitromicin 0,20 mg Mikonazol 0,20 mg Szulfametoxazol 28 mg

4. JAVALLAT(OK)

Staphylococcus pseudintermedius okozta különböző fokú bőrgyulladások, másodlagos sebfertőzések helyi kezelésére kutyákban, amennyiben a fenti kórokozó jelenlétét mikrobiológiai vizsgálat igazolta, és amennyiben az antibiotikum-érzékenységi vizsgálatok alapján ezen hatóanyagok együttes adása szükséges a fenti baktérium ellen.

5. ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6. MELLÉKHATÁSOK

A kenőcs illóolaj tartalma miatt érzékeny bőrű kutyáknál túlérzékenységi reakció pl. bőrpír jelentkezhet. Ilyen esetben a kezelést meg kell szakítani és megfelelő tüneti terápiát kell alkalmazni. A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik a mellékhatás) - gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is). Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Kutya

8-9. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT, ÉS A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Kizárólag külsőleges alkalmazásra. A kenőcsből a szükséges mennyiséget naponta két alkalommal kell az érintett bőrfelületre felvinni úgy, hogy azt egyenletesen befedje. A kezelés időtartama legfeljebb 20 nap. A kezelés hosszát az állatorvos határozza meg. A készítmény alkalmazása előtt a szőrt vagy a szennyeződést a kezelt felületről el kell távolítani.

 10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Fagyástól óvni kell. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a tubuson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 30 napig.

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: Figyelni kell rá, hogy az állat a kenőcsöt ne tudja ledörzsölni vagy lenyalni, illetve meg kell akadályozni, hogy másik állat lenyalja. A bakteriális eredetű bőrgyulladás gyakran csak másodlagos jellegű, ezért törekedni kell az elsődleges tényezők meghatározására és annak oki terápiájára. A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: A készítményt kizárólag az állatokból izolált Staphylococcus pseudintermedius törzsek antibiotikumérzékenységi vizsgálata alapján lehet alkalmazni, figyelembe véve a hivatalos és helyi antimikrobiális irányelveket. A készítmény indokolatlan alkalmazását kerülni kell. A készítménnyel történő kezelés csak abban az esetben javallt, ha a Staphylococcus pseudintermedius által okozott fertőzés bizonyított, és az antibiotikum érzékenységi vizsgálat alapján a kevesebb hatóanyagot tartalmazó készítménnyel történő kezelés várhatóan nem hozna eredményt, illetve az azokkal történt kezelés nem hozott eredményt. A készítmény jellemzőinek összefoglalójában megadott utasításoktól eltérő alkalmazás növelheti a rezisztens baktériumok előfordulási arányát, és csökkentheti a kezelés hatásosságát. Érzékeny bőrű állatok esetében figyelembe kell venni, hogy a készítmény segédanyagai között illóolajok is vannak. A kenőcs vazelin alapú, ezért a kezelt állat környezetében „zsíros” foltokat hagyhat. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: A készítmény bőrre, szájba vagy szembe kerülését el kell kerülni. Bőrrel való érintkezés esetén a szennyezett bőrfelületet szappanos vízzel le kell mosni. Szembe kerülés esetén bő vízzel azonnal ki kell mosni. A készítménnyel történt érintkezést követően bőrpír, bőrkiütés vagy tartós szemirritáció esetén orvoshoz kell fordulni. Az arc, az ajkak és a szemhéjak duzzanata vagy a légzési nehézségek súlyos tünetek, amelyek haladéktalan orvosi ellátást igényelnek. A hatóanyagok vagy az illóolajok iránti ismert túlérzékenység esetén az állatgyógyászati készítmény alkalmazásakor óvatosan kell eljárni. A készítmény alkalmazásakor javasolt gumikesztyűt viselni. A kezelés után alaposan kezet kell mosni. A termék használata közben tilos dohányozni, enni vagy inni. Vemhesség és laktáció: Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején. Alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt. Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: Nem állnak adatok rendelkezésre. Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok): A célállat-tolerancia vizsgálatok során a javasolt adag háromszorosával, illetve ötszörösével kezelt beagle kutyákon nem figyeltek meg nemkívánatos hatást.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

Az állatgyógyászati készítmény nem kerülhet sem a szennyvízbe, sem a háztartási hulladékba! Kérdezze meg a kezelő állatorvost, gyógyszerészt, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

14. A HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA

2021. augusztus 4.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Rendelhetőség Kizárólag állatorvosi vényre adható ki. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.

Forgalmazhatóság Állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják.

Kiszerelési egységek 20 g és 35 g kenőcs tubusban és kartondobozban.

Törzskönyvi szám 3799/1/16 NÉBIH ÁTI (20 g) 3799/2/16 NÉBIH ÁTI (35 g) 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.