Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

VIRBAC C.E.T. ENZIMATIKUS FOGKRÉM 70 G

2.990 Ft
Menny.:db
Virbac Enzimatikus fogkrém 70 g C.E.T. kettős enzimrendszerrel, baromfihús ízesítéssel
Cikkszám: 32325
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. április 17.
Nem értékelt

Leírás

Szájhigiéniás termék. A Virbac C.E.T. enzimes fogkrémével végzett rendszeres fogmosás segít: Eltávolítani a fog-plakkot Csökkenteni a fogkő-képződést Megszüntetni a rossz szájszagot.

A szájhigiénia 3 lépése:

1. Szájöblítés Vet Aquadent oldattal étkezések után

2. Fogmosás

3. Enzimes rágószalag

ALKALMAZÁS:

Minél fiatalabb korban vezessük be az otthoni szájápolást, hiszen a betegség megelőzése a cél. Legyen a napi ápolás része a fogmosás. Kistestű kutyákat akár ölben is tarthatunk a fogmosás ideje alatt, így simogatásunkkal meg is tudjuk őket nyugtatni. Esetleg egy segítő fogja a kutyát az ölében a fogmosás alatt. Bizonyos kutyák jobban elfogadják a fogmosást, ha egy asztalra állítjuk őket, ahogyan a szőrzet ápolásánál a kozmetikusok. A kutya ne érezze magát kényelmetlenül, inkább oldalról nyúljunk hozzá, ne elölről. Először csak próbáljuk meg a pofát megérintve elemelni az ajkakat a fogakról és az ínyről. Ezután tegyünk kevés C.E.T. enzimes fogkrémet az ujjunkra engedjük, hogy a kutya megismerkedjen vele. A legtöbb kutya szereti a csirke ízesítésű fogkrémet, általában jutalomfalatként fogja fel. Ezután emeljük el az ajkakat és kevés fogrémet dörzsöljünk a fogakra és az ínyre ujjunkkal, vagy egy ujjra húzható fogkefe segítségével. Ha a kutya már megszokta, hogy belenyúlunk a szájába, használjuk a puha, műanyag sörtéjű fogkefét, mivel így tisztíthatjuk kutyánk fogát a leghatékonyabban, és megelőzhetjük az ínybetegségek kialakulását. Helyezzünk kevés fogkrémet a puha, műanyag sörtéjű fogkefére (nyomjuk be a fogkrémet a sörték közé) és egy vagy két fogat (az ínyt is) mossunk meg kicsi, körkörös mozdulatokkal. Fokozatosan egyre több fogat mossunk meg egy-egy alkalommal, amíg az összes fogat meg nem tudjuk mosni egyszerre. Ezt általában 3-4 hét alatt érhetjük el. A szájat nem kell kinyitni, mivel kifejezetten a fogak pofa felőli felszínét és az ínyt kell tisztán tartani. Ha a kutya már hozzászokott a fogak külső felszínének tisztításához, meg kell próbálni kinyitni a száját és megmosni a fogak nyelv felőli felszínét is. Ha ezt nem engedi, elég, ha a továbbiakban csak a fogak külső felszínét mossuk. A fogmosás végén jutalmazzuk meg a kutyát.

ÖSSZETEVŐK:

Szabadalmaztatott C.E.T. kettős enzimrendszer (glükóz-oxidáz, laktoperoxidáz, kálium-tiocianát), puha, tisztító hatású anyagok ízletes, baromfiízesítésű (aroma, mely nem tartalmaz baromfifehérjét, így nem allergizál) készítményben (hidratált silica, titán-dioxid, dikálcium-foszfát anhidrát formában), felületaktív anyagok (glicerin, szorbitol).

Kizárólag állat-egészségügyi célra!

Gyermekektől távol tartandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.