Leírás
Az ivartalanított kutyák hajlamosabbak az elhízásra, és gyakran az étvágyuk is fokozódik.
1. Testsúly megtartása
Mérsékelt energiatartalmú táppal és megfelelő adagolással lehet csökkenti az ivartalanítás miatti elhízás kockázatát.
Megemelt rosttartalma hozzájárul a teltségérzet kialakulásához. A hozzáadott L-karnitin megkönnyíti a zsírok
energiává alakítását, így korlátozza a zsírlerakódást.
2. Mérsékelt kalóriatartalom
Alacsony zsírtartalma és megemelt rosttartalma révén a táp energiatartalma alacsonyabb, így alacsonyabb a kalóriabevitel.
3. Ízületek és izmok támogatása
A magas fehérjetartalom, a kondroitin és a chitosan hozzájárulnak a csont- és a vázizomrendszer egészségéhez.
4. Kiváló emészthetőség
Keményítőtartalma alacsony, ami jó emészthetőséget biztosít. Az oldható és oldhatatlan rostok (prebiotikum), illetve a hozzáadott Lactobacillusok (probiotikum) szabályozzák az eleség bélben való áthaladásának idejét, és stabilizálják a bélflórát.
5. Alacsony glikémiás index
Csökkentett keményítőtartalma miatt elkerülhető a vércukorszint ingadozása.
6. Allergénekben szegény összetétel
A termék nem tartalmaz kukoricát, búzát, glutént, szóját, tojást, marhahúst és halat.
7. Bőr és szőrzet támogatása
A sok kéntartalmú aminosavat tartalmazó állati fehérjék, illetve kiegyensúlyozott omega-3 és omega-6 esszenciális
zsírsavtartalma révén támogatja a bőr védőfunkcióját és a faggyúmirigyek működését, így a szőrzet egészséges és fénylő lesz.
JAVALLAT:
Teljes értékű étrend felnőtt, ivartalanított (illetve hízásra hajlamos) kutyák részére :
Nagytestű fajtáknak (>25 kg) 18 hónapos kor után
Közepes testű fajtáknak (11-25 kg) 12 hónapos kor után
ÖSSZETÉTEL:
Dehidratált sertés- és baromfi fehérje, rizs (min. 7%), lóbabhüvely, hidrolizált állati fehérje, borsó, állati eredetű
zsír, burgonyakeményítő (min. 4%), lignocellulóz, lenmag, ásványi anyagok, cukorrépapép, Psyllium rost (útifűmaghéj), frukto-oligoszacharidok, pasztőrözött Lactobacillus acidophilus, kondroitin-szulfát.
BELTARTALOM
(a szárazanyagban, %)
(lásd 20-21. oldal)
Nedvességtartalom: ....................................9 %
Fehérje:: ................................................35 %
Állati / növényi fehérje arány: 89/11
Zsír: ........................................................14 %
Ásványi anyagok: ..............................7,5 %
Nyers cellulóz: ...................................9,5 %
NFE*: .....................................................25 %
Keményítő: ...........................................20 %
Kálcium: ...............................................1,3 %
Foszfor: .................................................... 1%
Ca/P arány: ..............................................1,3
Nátrium: ..............................................0,6 %
Omega-6 zsírsavak:.............................2 %
Omega-3 zsírsavak:..........................0,9 %
ME** számított: ............... 329 kcal/100 g
ME**in vivo mért: ............ 329 kcal/100 g
Fehérjéből származó energia: ........37 %
Zsírból származó energia: ...............36 %
NFE-ből származó energia: .............27 %
*Nitrogénmentes kivonható anyag
**Metabolizálható Energia