Leírás
Idős kutyákban felgyorsulnak a sejtszintű öregedésért felelős oxidatív folyamatok. A fő szervi funkciók támogatásra szorulnak. A fizikai aktivitás csökken, emiatt hajlamosak veszíteni izomtömegükből, és ízületeik is merevebbé válnak.
1. Testsúly megtartása
A csökkent aktivitás miatt megnő az elhízás kockázata, amit a táp megfelelő energiatartalma ellensúlyoz.
2. Fogkőképződés megakadályozása
Hozzáadott pentanátrium-trifoszfátot tartalmaz, ami megakadályozza a fogkőképződést, és jó fog- és szájhigiéniát
biztosít.
3. Egészséges veseműködés fenntartása
A korlátozott foszfortartalom és a foszfor chitosan általi megkötése segít fenntartani az egészséges veseműködést.
4. Egészséges húgyutak
A magas állatifehérje-tartalom fokozza a vízfogyasztást, növeli a vizelet mennyiségét, és stabilizálja a vizelet
kémhatását a húgyutak egészsége érdekében.
5. Ízületek és izmok támogatása
A megfelelő fehérjetartalom segít az izomtömeg megtartásában. A kondroitin és a chitosan segítségével az
ízületek rugalmasak és erősek maradnak.
6. Immunrendszer támogatása
Az immunrendszer működését segíti a megfelelő fehérjetartalom és egy természetes antioxidáns, az E-vitamin.
7. Bőr és szőrzet támogatása
A sok kéntartalmú aminosavat tartalmazó állati fehérjék,illetve a kiegyensúlyozott omega-3 és omega-6 esszenciális
zsírsavtartalom támogatja a bőr és a szőrzet megújulását, a bőr védőfunkciójának fenntartását.
8. Kiváló emészthetőség
Keményítőtartalma alacsony, ami jó emészthetőséget biztosít. Az oldható és oldhatatlan rostok (prebiotikum), illetve a hozzáadott Lactobacillusok (probiotikum) szabályozzák az eleség bélben való áthaladásának idejét, és stabilizálják a bélflórát.
JAVALLAT:
Teljes értékű étrend kutyák részére:
Kistestű fajtáknak (<10 kg) 10 éves kor után
Miniatűr fajtáknak (<5 kg) 12 éves kor után
ÖSSZETÉTEL:
Dehidratált sertés- és baromfi fehérje, rizs (min. 7%), lóbabhüvely, hidrolizált állati fehérje, borsó, lignocellulóz,
állati eredetű zsír, burgonyakeményítő (min. 4%), ásványi anyagok, halolaj, lenmag, cukorrépapép, fruktooligoszacharidok, Psyllium rost (útifűmaghéj), chitosan, pasztőrözött Lactobacillus acidophilus, kondroitin-szulfát.
BELTARTALOM
(a szárazanyagban, %)
(lásd 20-21. oldal)
Nedvességtartalom: ............................ 9 %
Fehérje: .................................................32 %
Állati / növényi fehérje arány: 91/09
Zsír: ........................................................14 %
Ásványi anyagok: ..............................6,5 %
Nyers cellulóz: ...................................9,5 %
NFE*: .....................................................29 %
Keményítő: ...........................................22 %
Kálcium: ...............................................1,2 %
Foszfor: ................................................0,7 %
Ca/P arány: ..............................................1,7
Nátrium: ..............................................0,4 %
Omega-6 zsírsavak:..........................2,1 %
Omega-36 zsírsavak: .......................0,9 %
ME** számított: ............... 333 kcal/100 g
ME** in vivo mért: .......... 343 kcal/100 g
Fehérjéből származó energia: ........34 %
Zsírból származó energia: ...............36 %
NFE-ből származó energia: .............31 %
*Nitrogénmentes kivonható anyag
**Metabolizálható Energia