Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Easotic fülcsepp 10ml

0 Ft
Menny.:db
Akut külső hallójárat-gyulladás (otitis externa) és kiújuló külső hallójárat-gyulladás akut súlyosbodásának kezelésére, amit gentamicinre érzékeny baktériumok vagy mikonazolra érzékeny gomba, különösen Malassazia pachydermatis, okoz.
 

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 95845
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Nem értékelt

Leírás

ELLENJAVALLATOK:
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival, vagy bármely segédanyaggal, kortikosztreroidokkal, más azol csoportba tartozó gombaellenes szerek és más aminoglikozidokkal szembeni túlérzékenység esetén. Amennyiben bármelyik összetevővel szemben hiperszenzitivitás lép fel, a kezelést meg kell szakítani és más, megfelelő terápiát kell alkalmazni. Perforálódott dobhártya esetén nem alkalmazható. Ne alkalmazható más, ismerten ototoxicitást okozó szerekkel.  MELLÉKHATÁSOK :
A fül enyhe kipirosodása gyakori (a kezelt kutyák 2,4 %-ban). A kiütések megjelenése ritka (a kezelt kutyák kevesebb, mint 1 %-nál). Minden esetben a más szerrel történő állatorvosi kezelést nem szakították meg és minden kutya külön specifikus terápia nélkül meggyógyult. Nagyon ritka esetekben z állatgyógyászati készítmény alkalmazásakor halláskárosodás (részleges halláscsökkenés vagy süketség) léphet fel, ami elsősorban idős kutyákat érint. Az engedélyezés utáni időszakos gyógyszerbiztonsági jelentések szerint, a süket, vagy halláscsökkent kutyák többségénél a hallás javulását figyelték meg és az esetek 70%-ban teljes gyógyulást jelentettek az után-követések során. Azoknál a kutyáknál, ahol teljes gyógyulás történt, gyors felépülést tapasztaltak. A javulás, a klinikai tünetek megjelenése után egy héttel kezdődött és a kutyák 20 többségénél a teljes felépülés egy hónapon belül bekövetkezett, néhány esetben azonban a süketség két hónapig tartott. Süketség vagy részleges halláscsökkenés felmerülése esetén, a kezelést be kell szüntetni. Lásd a készítmény jellemzőinek összefoglalója 4.5 szakaszát. Nagyon ritka esetekben I. típusú túlérzékenységi reakciókat (arc duzzanata, allergiás viszketés) figyeltek meg. Ilyen esetekben a kezelést be kell szüntetni. A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik) - gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik) - nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik) - ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb, mint 10-nél jelentkezik) - nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb, mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is). Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.