Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Exzolt 4ml

0 Ft

Jércék, tenyészmadarak és tojótyúkok madártetűatka (Dermanyssus gallinae) okozta fertőzöttségének kezelésére.

Ivóvízben történő alkalmazásra.

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 20230731
Nem értékelt

Leírás

Exzolt 10 mg/ml oldat ivóvízbe keveréshez házityúkok részére.

1 ml tartalmaz: Hatóanyag: Fluralaner 10 mg/ml Oldat ivóvízbe keveréshez. Világos-sötétsárga oldat.

JAVALLAT(OK):

Jércék, tenyészmadarak és tojótyúkok madártetűatka (Dermanyssus gallinae) okozta fertőzöttségének kezelésére.

. ELLENJAVALLATOK:

Nincs

MELLÉKHATÁSOK:

Nem ismert. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Házityúk (jérce, tenyészmadár és tojótyúk).

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Ivóvízben történő alkalmazásra. Az adag 0,5 mg fluralaner/testtömegkilogramm (ami megfelel a készítmény 0,05 ml-ének), 7 napos különbséggel kétszer alkalmazva. A teljes terápiás hatás elérése érdekében a teljes kezelést el kell végezni. Ha újabb kezelés válik szükségessé, akkor két kezelés között legalább 3 hónapos időköznek kell lennie.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Meg kell határozni azt az időtartamot (4 és 24 óra között), amikor a kezelési napon a medikált ivóvizet alkalmazzuk. Ennek az időtartamnak elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy minden madár hozzájuthasson az előírt adaghoz. Az előző napi vízfogyasztás alapján meg kell becsülni, hogy a madarak a kezelés ideje alatt mennyi vizet fognak elfogyasztani. A készítményt annyi vízhez kell hozzáadni, amennyit a madarak egy nap alatt el fognak fogyasztani. A kezelés ideje alatt más ivóvízforrás nem állhat a madarak rendelkezésére. Az épületben lévő kezelni kívánt madarak teljes testtömege alapján ki kell számítani a szükséges készítménymennyiséget. A pontos adagolás biztosítása érdekében a testtömeget a lehető legpontosabban kell meghatározni, a kezeléshez szükséges mennyiségű készítmény kiméréséhez pedig pontos mérőeszközt kell használni. Mindegyik kezelési napra a szükséges készítménymennyiséget a kezelendő házityúkok teljes testtömegéből (kg) kell kiszámítani: Készítmény mennyisége (ml) kezelési naponként = kezelendő házityúkok teljes testtömege (kg) × 0,05 ml/kg Ebből következően egy kezelési napra számítva 50 ml készítmény 1000 kg testtömeg kezelésére elegendő (pl. 500 házityúk 2 kg testtömeggel számítva)

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ(K)

Hús és egyéb ehető szövetek: 14 nap.

Tojás: Nulla nap.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén az „EXP” után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A tartály első felbontása után felhasználható: 1 év. Az előírás szerinti hígítás után felhasználható: 24 óra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.