Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Fipromax spray 100ml

4.380 Ft
Menny.:db

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Fipromax külsőleges oldatos, bolhák és kullancsok elleni spray kutyák és macskák részére.
Cikkszám: 684792
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. július 26.
Nem értékelt

Leírás

Hatóanyag: Fipronil: 0,25 g

Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) Butil-hidroxianizol (E320)

JAVALLAT(OK)

Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Dermacentor spp., lxodes spp.) okozta fertőzöttségének gyógykezelésére és megelőzésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési stratégiájának részeként.

A készítmény kutyákon és macskákon kullancs ellen 35 napig, kutyákon bolhák ellen 91 napig, macskákon bolhák ellen 60 napig véd, függően a környezet fertőzöttségétől.

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható 2 naposnál fiatalabb kutya- és macskakölykökön. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulakon, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást is okozhat. Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK

Ha a készítményt az állat lenyalja, rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, ami leginkább a vivőanyag természetéből adódik. Nagyon ritkán nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió), a szem irritációjából adódó tünetek, viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! 

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Kutya, macska

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Alkalmazás módja: Külsőleges alkalmazás

Adagolás: Az ajánlott dózis 3 – 6 ml FIPROMAX/ttkg (7,5 – 15 mg fipronil/ttkg), ami 10-20 pumpálást jelent a 100 ml-es, illetve 1-2 pumpálást a 250 ml-es és az 500 ml-es flakonból testtömeg kilogrammonként.

A készítmény kutyákon és macskákon kullancs ellen 35 napig, kutyákon bolhák ellen 91 napig, macskákon bolhák ellen 60 napig véd, függően a környezet fertőzöttségétől.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Permetezzük a készítményt az állat szőrére az egész testfelületen kb. 10-20 cm távolságból a szőr növekedésével ellentétes irányban, hogy a szőr teljesen átnedvesedjen egészen a bőrig. A hosszúszőrű állat szőrét borzoljuk fel, hogy a készítmény eljusson a bőrre az állat hátán, oldalán, hasán, lábain, vállán és nyakán is. A fej és környékének kezelésekor permetezzük a készítményt a gumikesztyűs kezünkbe és dörzsöljük be finoman a szőrbe. Hagyjuk megszáradni az állatot letörlés nélkül. A termék bevonatképző anyagot is tartalmaz, ami a bundán filmréteget képez és a szőrt fényessé teszi.

Vizsgálatok hiányában a két kezelés közötti javasolt minimális idő 4 hét. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson. Fontos a pontos adagolás betartása.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.