Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Fortekor flavour 20mg / 5mg/

0 Ft
Menny.:db
A FORTEKOR Flavour az angiotenzin-konvertáz enzim (ACE) inhibitoroknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az állatorvos írja fel kutyák kongesztív szívelégtelenségének, valamint macskák krónikus veseelégtelenségéhez társuló fehérjevizelésének (proteinuria) csökkentésére.

KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 854521352
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Nem értékelt

Leírás

ELLENJAVALLATOK:
Nem alkalmazható a hatóanyaggal (benazepril-hidroklorid) vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható hipotenzió (alacsony vérnyomás), hipovolémia (alacsony vértérfogat), hiponatrémia (alacsony vérnátrium szint) vagy akut veseelégtelenség esetén. Nem alkalmazható aorta- vagy pulmonális sztenózis következtében előforduló perctérfogat-csökkenés esetén. Nem alkalmazható vemhes vagy laktáló kutyáknál vagy macskáknál, mert a benazepril hidroklorid biztonságosságát nem állapították meg vemhesség vagy laktáció alatt ezen fajokban.  MELLÉKHATÁSOK:
Egyes kongesztív szívelégtelenségben szenvedő kutyáknál hányás vagy fáradtság fordulhat elő. A krónikus vesebetegségben szenvedő macskáknál és kutyáknál emelkedhet a plazma kreatinin szintje, ami a veseműködés egyik mutatója. Ez valószínűleg a gyógyszer vese szintjén kifejtett vérnyomáscsökkentő hatásának tudható be, miáltal nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a kezelést le kell állítani, hacsak az állat más nemkívánatos tüneteket is mutat. 2. Macskáknál az állatgyógyászati készítmény növelheti a táplálékfogyasztást és a testtömeget. Macskáknál ritkán hányás, étvágytalanság, kiszáradás, levertség és hasmenés előfordulásáról is beszámoltak. A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik) - gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is) Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.