Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca. 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest. Pf. 30.

E-mail: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
Zöld szám: 06-80/263-244
Telefon: 06-1/ 336-9000
Fax: 06-1/336-9479

https://portal.nebih.gov.hu/allatgyogyaszati-keszitmeny-webshop
 

Fortekor Plus 1,25mg/2,5mg / 5mg/ 10mg

0 Ft
Menny.:db
Pitvar-kamrai billentyű elégtelenség, vagy dilatációs kardiomiopátia következtében kialakuló pangásos szívelégtelenség kezelésére. Mivel a FORTEKOR PLUS fix dózisú kombináció, csakis 18 akkor alkalmazható, ha a kezelt állat klinikai tünetei sikeresen kontrollálhatók az egyes összetevők (pimobendán és benazepril-hidroklorid) azonos adagjának egyidejű alkalmazása esetén.


  KIZÁRÓLAG ÁLLATORVOSI VÉNYRE KIADHATÓ GYÓGYSZEREK! (ONLINE NEM RENDELHETŐ)

A TERMÉKEK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL, ÁRÁRÓL ÉS SZEMÉLYES ÁTVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON:

06 70/982 7279 , 06 23/398 934

Cikkszám: 32152521
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Nem értékelt

Leírás

ELLENJAVALLATOK:
Nem alkalmazható a szív teljesítőképességének elégtelensége esetén, ha az aorta- vagy pulmonális billentyűszűkület miatt áll fenn. Nem alkalmazható hipotónia (alacsony vérnyomás), hipovolémia (a szükséges vértérfogat hiánya), hiponatrémia (alacsony vérnátrium szint), illetve heveny veseelégtelenség esetén. Nem alkalmazható vemhes vagy szoptató kutyáknál. Nem alkalmazható a pimobendánnal, a benazepril-hidrokloriddal vagy a tabletta bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén. MELLÉKHATÁSOK:
Pimobendán Ritka esetben mérsékelt szívfrekvencia növelő hatás és hányás léphet fel. Ezek a hatások azonban a dózistól függnek, és fellépésük esetén a dózis csökkentésével elkerülhetők. Ritka esetben átmeneti hasmenést, anorexiát, illetve letargiát figyeltek meg. Benazepril-hidroklorid Az engedélyezést követően a kezelt kutyáknál nagyon ritkán átmeneti hányást, koordinációhiányt, illetve a fáradtság jeleit tapasztalták. Krónikus vesebetegségben szenvedő kutyáknál a benazepril a terápia kezdetekor nagyon ritkán növelheti a plazma kreatinin koncentrációját. A plazma kreatinin koncentrációjának mérsékelt növekedése ACE gátlók alkalmazása után magyarázható azzal a glomeruláris hipertónia csökkenéssel, amelyet ezek a szerek váltanak ki, így ez egyéb tünetek hiányában nem ad okot a terápia leállítására. A mellékhatások gyakoriságát az alábbi útmutatás szerint kell meghatározni: - nagyon gyakori (10 kezelt állatból több mint 1-nél jelentkezik) - gyakori (100 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nem gyakori (1000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - ritka (10000 kezelt állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik) - nagyon ritka (10000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is) Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.